Solved TD-23583: Cannot set active radio button in navigationbar (TD 7.0.2 regression)

Post found bugs and possible workarounds.
Igor Ivanovic
Site Admin
Site Admin
Croatia
Posts: 117
Joined: 05 Mar 2017, 12:37
Location: Zagreb, Croatia

TD-23583: Cannot set active radio button in navigationbar (TD 7.0.2 regression)

Post by Igor Ivanovic » 14 Jun 2017, 07:32

After upgrading to TD 7.0.2, the radio buttons in the navigation bar do not work anymore.
Initially all the radio buttons are set to true and can't be changed nor by clicking on them, nor programmatically. This makes them completely unusable.
The same works as it should in TD6.3 and TD7.0.1.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Igor Ivanovic
Image

Dave Rabelink
Founder/Site Admin
Founder/Site Admin
Netherlands
Posts: 396
Joined: 24 Feb 2017, 09:12
Location: Gouda, The Netherlands

Re: Cannot set active radio button in navigationbar (TD 7.0.2 regression)

Post by Dave Rabelink » 14 Jun 2017, 09:02

Hi Igor,

I can confirm this. Very annoying one...

Seems to be caused by this fix which is in the fixlist for 7.0.2:
TD-23548 Radio Button in Pane in different position

But I may have a workaround for you, which seem to work (until Gupta fixes it).

Place a dummy radiobutton in the same group and make sure it is the first item in the group.
Hide/disable this dummy button (at creation) and be sure to set the default radiobutton to TRUE.

It seems that only the first radiobutton object is affected by this defect. The rest of the radiobuttons in the group react like expected.

Maybe this could temporarily work for you. See attachment with the workaround.

RadioButtonsInNavigationBar_Bug_Workaround.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Regards,
Dave Rabelink

Image
Articles and information on Team Developer Tips & Tricks Wiki
Download samples, documents and resources from TD Sample Vault
Videos on TDWiki YouTube Channel

Igor Ivanovic
Site Admin
Site Admin
Croatia
Posts: 117
Joined: 05 Mar 2017, 12:37
Location: Zagreb, Croatia

Re: Cannot set active radio button in navigationbar (TD 7.0.2 regression)

Post by Igor Ivanovic » 14 Jun 2017, 11:14

Dave,

You really rock and your workaround works!

Thanks!
Igor Ivanovic
Image

Dave Rabelink
Founder/Site Admin
Founder/Site Admin
Netherlands
Posts: 396
Joined: 24 Feb 2017, 09:12
Location: Gouda, The Netherlands

Re: Cannot set active radio button in navigationbar (TD 7.0.2 regression)

Post by Dave Rabelink » 20 Sep 2017, 11:54

This is:
TD-23583 The radio buttons on the navigation bar are always Enable

and it is now fixed in TD 7.0.3
Regards,
Dave Rabelink

Image
Articles and information on Team Developer Tips & Tricks Wiki
Download samples, documents and resources from TD Sample Vault
Videos on TDWiki YouTube Channel

Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: Ccbot [Crawler] and 0 guests