Dynamic navigation bar panes

Report TD 5.x and 6.x bugs and possible workarounds.
Andreas Rau
Germany
Posts: 5
Joined: 04 Jul 2017, 13:55
Location: Germany

Dynamic navigation bar panes

Post by Andreas Rau » 03 Jan 2018, 12:51

We are in progress of migrating from 5.2 to 6.3.9, but it seems with every new control we want to use, we got new problems :(

Today I noticed an issue with dynamic created panes on the navigation bar control.
In the attached sample, clicking the button twice will crash the app in my environment.
Can someone please confirm this. Maybe I do something wrong here, because this is basic functionality and should work.
Thanks.

Best regards
Andreas
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Dave Rabelink
Founder/Site Admin
Founder/Site Admin
Netherlands
Posts: 691
Joined: 24 Feb 2017, 09:12
Location: Gouda, The Netherlands

Dynamic navigation bar panes

Post by Dave Rabelink » 03 Jan 2018, 13:57

I can reproduce in older TD63 versions and also on TD703.

The only way I got it working is to define a pane in the designer and programmatically remove the pane before adding dynamic ones.

Code: Select all

Call SalNavRemovePane( nb1, 0 )
Set bOk = SalNavAddPane( nb1, -1, "pane1", "", "" )
Set bOk = SalNavAddPane( nb1, -1, "pane2", "", "" )
Call SalNavAssociateChild ( nb1, 0, 0, pb2 )
Regards,
Dave Rabelink

Image
Articles and information on Team Developer Tips & Tricks Wiki
Download samples, documents and resources from TD Sample Vault
Videos on TDWiki YouTube Channel

Andreas Rau
Germany
Posts: 5
Joined: 04 Jul 2017, 13:55
Location: Germany

Dynamic navigation bar panes

Post by Andreas Rau » 03 Jan 2018, 14:14

Thanks Dave!
I will try it that way. I thought about adding all panes in the outline and remove the not needed, but your solution looks better.

Best regards
Andreas

Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: [Ccbot] and 0 guests