Graphics Server with Gupta application (Bits Per Second)

Discussion forum about all things SqlBase or SqlTalk
gkonczal
Poland
Posts: 7
Joined: 16 May 2018, 08:44
Location: poland

Graphics Server with Gupta application (Bits Per Second)

Post by gkonczal » 03 Mar 2010, 09:57

Hi, first of all sorry for my english :)
I have Gupta TD 3.0 with SqlBase 8.5 and Graphics Server 5.
I have long experience in databases, but none in drawing graphs.
And now I have to draw the graph based on data from the database. I use QuickGraph.
I looked through different (few) examples, but none does not fully meet my needs.
I try to describe what i do and what i need.
For example there are ca 800 point in the table in my database.
X - distance [m] ; Y - force value [kN]
-130 ; 0
-129.9 ; 0
-129.8 ; 1.3
-129.6 ; 1.2
-129.6 ; 1.8
-129.4 ; 2.4
-129.2 ; 1.9
-129.4 ; 1.9
... ; ...
-45 ; 7.9

I set the various variables and i Draw graph (scatter or line).

My problem:
on the X-axis in QG there are x-value (text) or number of points (numeric).
I want there were the values of the x-axis, but at regular intervals:
-130, -120, -110 ...
What should I do, which table (XPos?) and how should I fill in my program to achieve this effect.
It is very urgent for me, my boss already angry that so long that I do. Please help!
Grazyna

Jeff Luther

Re: Graphics Server with Gupta application (Bits Per Second)

Post by Jeff Luther » 06 Mar 2010, 02:28

Generally, the easiest way to help in a situation like this, is to attach a sample test TD appl. of what and how you are coding.

Ideally, it should not need a database; hopefully, you can hard-code some of those x/y values you list in your msg. Having some code to 'play' with is often easier than just reading a text msg. Let's make your boss happy!! Let's see what you are doing.

By the way, your English is very good!!

gkonczal
Poland
Posts: 7
Joined: 16 May 2018, 08:44
Location: poland

Re: Graphics Server with Gupta application (Bits Per Second)

Post by gkonczal » 12 Mar 2010, 14:13

Hi, Jeff! Thank you for your interest in my problem. I have lost hope... :)
If you still want to help me (and make my boss happy ;)) I send the materials to the test. I know, there is a mess in the program :oops:
I hope I prepared all the necessary files. I will be grateful for any hint.
Grazyna

15.03.2010
Hi! I did it!!! :D First of all I fill properly XPos[] and NumPoints (monit16w.app). Default is 5. But I change it and it seems to be ok. Now I have to develop the next issue, because I still have a lot to do in this program.
I would like to thank you for moral support. Awareness that there is someone who wants to help me was very important to me. Thank you very much! :lol:
Best wishes from Poland
Grazyna

Return to “SqlBase General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: [Ccbot] and 1 guest