ReportBuilder 5.2 and ODBC-Connections

Discussion forum about all things Report Builder (all versions).
mschoelzel
Germany
Posts: 164
Joined: 06 Jun 2017, 13:12
Location: Bad Oeynhausen, Germany

ReportBuilder 5.2 and ODBC-Connections

Post by mschoelzel » 05 Oct 2009, 22:54

Hello,

I have problems, trying to connect to ODBC-datasources with the query feature of ReportBuilder 5.2. After giving user name and password I get the error message

"Cannot open database"

With the SQLTalk program, that resides in the same directory with the ReportBuilder and the SQL.INI (team developer's program directory), I can connect to this data sources without any problems. I have the same effect, connecting to SQLServer, Informix or Oracle via ODBC. Here is the router log:

10/2/09 14:28:47 0> SQLRouter LOG Utility - version 2.1.0
10/2/09 14:28:47 0> SQLRouter/ODBC - version 4.0.0
10/2/09 14:28:47 0> autocommit=off
10/2/09 14:28:47 0> odbctrace=off
10/2/09 14:28:47 0> odbctracefile=c:\sqlCentura.log
10/2/09 14:28:47 0> remotedbname=wvar,DSN=WVARODB
10/2/09 14:28:47 0> remotedbname=asel,DSN=AMSSQLODB
10/2/09 14:28:47 0> remotedbname=aoo,DSN=AZMOODB
10/2/09 14:28:47 1> [connect] dbname = SQLODB32 username =
10/2/09 14:28:47 1> [get database names]
10/2/09 14:28:47 1> [disconnect]

You can see the 3 remotedbname's to connect via ODBC to 3 different data sources. In the log entry for connect I cannot find the database name. In this case I tried to connect to the database, referenced by the data source name AZMOODB (for an Oracle database), that resides on my machine, but I have the same problems with the other data sources.

The entries in SQL.INI:

[win32client.dll]
; comdll=sqlora32
; comdll=sqlsyb32
comdll=sqlodb32
;comdll=sqlws32


[odbcrtr]
autocommit=off
odbctrace=off
odbctracefile=c:\sqlCentura.log
;longbuffer=200000
;substitute=length,dbo.length

remotedbname=wvar,DSN=WVARODB
remotedbname=asel,DSN=AMSSQLODB
remotedbname=aoo,DSN=AZMOODB


Thank you for recommendations,

Matthias Schoelzel

herve

Re: ReportBuilder 5.2 and ODBC-Connections

Post by herve » 07 Oct 2009, 04:11

Hello,

I have made some connection tests with Informix 11 and Oracle 10 through odbc and it works for me.
I am going to see if I can reprocuce your issue.

Regrads

Hervé

herve

Re: ReportBuilder 5.2 and ODBC-Connections

Post by herve » 08 Oct 2009, 03:23

Hello,

Try for your Oracle database:
remotedbname=AZMOODB,DSN=AZMOODB

Then run Rportbuilder.Select, under ODBC, AZMOODB.
Does it work ?

Regards

Hervé

mschoelzel
Germany
Posts: 164
Joined: 06 Jun 2017, 13:12
Location: Bad Oeynhausen, Germany

Re: ReportBuilder 5.2 and ODBC-Connections

Post by mschoelzel » 08 Oct 2009, 23:19

Hello, herve´

thank you, for your answer. This workaround works. So there is an issue, when remotedbname is different to the name of the ODBC datasource. I've seen, that the query wizard not shows the remotedbname, but the name of the ODBC datasource.

Matthias :wink:

herve

Re: ReportBuilder 5.2 and ODBC-Connections

Post by herve » 09 Oct 2009, 01:23

Hello,

The reference of the defect is TD-8708.

Regards

Hervé

Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: [Ccbot] and 0 guests