Custom control bug...?! is there a work-around?

forum.gupta.bugreport (2005-2010)
Pedro Vazquez

Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Pedro Vazquez » 21 Feb 2006, 13:40

 Posted by:  Pedro Vazquez 

Hi there,

This is VERY strange...
I've declared a Custom Control referencing user32.dll, class name
SysDateTimePick32.
At this point, everything worked as espected... I can see the control... use
it... then I save the file... When I open it again, an run the sample, it
DOESN'T show up...
Doing some tests... I've noticed that if I open the "Attribute Inspector" or
the "Controls" panel (where all objects are published) it is showed
correctly... but if I avoid this, it is not shown even when I see the
"Layout" of the frm containing the Custom Control.
And thats not the hole problem... doing a .exe file, doesn't solve the
problem either!!!... so... I cannot use the Custom Control at all...!!!!

Any clues about this?!?!?!?....

Sample attached. -- TD 2005 PTF1

My best regards, and I hope someone can find a work-around for this...!!!

Pedro E. Vazquez
Buenos Aires Software S.A. -- www.bas.com.ar
Argentina

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Pedro Vazquez

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Pedro Vazquez » 21 Feb 2006, 13:50

 Posted by:  Pedro Vazquez 


I've also tested it in CTD 1.5.1 PTF3... and it has the same behaviour...!

Dave Rabelink
Founder/Site Admin
Founder/Site Admin
Netherlands
Posts: 3390
Joined: 24 Feb 2017, 09:12
Location: Gouda, The Netherlands

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Dave Rabelink » 21 Feb 2006, 13:59

 Posted by:  Dave Rabelink 

I have tested it with TD3.1 (ptf3) and see no problems.

Dave

On Tue, 21 Feb 2006 09:40:49 -0300, "Pedro Vazquez"

Pedro Vazquez

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Pedro Vazquez » 21 Feb 2006, 14:28

 Posted by:  Pedro Vazquez 

Thats right Dave... it works fine in 3.1... But not in 1.5.1 and 2005... :,(

Pedro Vazquez

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Pedro Vazquez » 21 Feb 2006, 14:31

 Posted by:  Pedro Vazquez 

I've also noticed that when I open the sample in 3.1 I don't see the custom
control BUT when I compile, it shows up... and then I can see it in the
layout screen...

Dave Rabelink
Founder/Site Admin
Founder/Site Admin
Netherlands
Posts: 3390
Joined: 24 Feb 2017, 09:12
Location: Gouda, The Netherlands

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Dave Rabelink » 21 Feb 2006, 15:40

 Posted by:  Dave Rabelink 

Pedro,

Tested in TD 1.5.1 (no ptf) and i see no problems also.

Maybe it is a problem on your workstation, check it elsewhere.

On Tue, 21 Feb 2006 10:28:28 -0300, "Pedro Vazquez"

Pedro Vazquez

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Pedro Vazquez » 21 Feb 2006, 16:01

 Posted by:  Pedro Vazquez 

I've tested on a different machine, in TD 2005 PTF1 also, and the behaviour
changes...
In design time ( layout ) I dont see the control, but when I run the app, it
appears... I would be quite happy with that... buuuuuut... when I build the
.exe, it dissapears :(

Its ODD!!!... I've also tested with CreateWindowEx api function... and has
the same behaviour... :(
Once I open the attribute inspector, it works................!!!

I'm VERY confused!!!...

Pedro Vazquez

Re: Custom control bug...?! is there a work-around?

Post by Pedro Vazquez » 21 Feb 2006, 16:32

 Posted by:  Pedro Vazquez 

I FIND A SOLUTION!!!! :)

Inspiring myself on a C sample... I saw that first, they called
InitCommonControlsEx function...
and calling this funcion On_SAMAppStartup it works !!!! :)
EVEN if I don't see the control in the form "Layout"...!!!

I quite convinced that something is not OK in the IDE regarding this
issue...

Dave, thank you VERY MUCH for your time!!!...

My very best regards...

Pedro E. Vazquez
Buenos Aires Software S.A. -- www.bas.com.ar
Argentina

Return to “gupta.bugreport”

Who is online

Users browsing this forum: [Ccbot] and 0 guests